JU KB Zenica - Centrala

+387 32 447000, +387 32 447001, +387 32 447002

Adresa

Crkvice 67, 72000 Zenica, BiH

BOSNA I HERCEGOVINA
FEDERACIJA BOSNE I HERCEGOVINE
ZENIČKO-DOBOJSKI KANTON

JU KANTONALNA BOLNICA ZENICA

Na osnovu člana 20a. Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o radu ( „Službene novine F BiH”, broj: 89/18), odredaba Uredbe o postupku prijema u radni odnos u javnom sektoru u Zeničko – dobojskom kantonu („Službene novine Zeničko-dobojskog kantona”, broj: 8/19), Procedure prijema u radni odnos JU Kantonalne bolnice Zenica od 18.07.2019. godine i člana 9. Pravilnika o radu JU Kantonalne bolnice Zenica (broj 00-1-02-33-1/21 od 19.01.2021.godine), i Odluke o prijemu u radni odnos broj: 01-02-5725/21 od 02.09.2021. godine, direktor raspisuje:

 

JAVNI OGLAS
za prijem u radni odnos u JU KBZ

 

JAVNI OGLAS PDF

ČESTITKA ZA KURBANSKI BAJRAM

GrbCijenjeni posjetioci naše web stranice, korisnici naših zdravstvenih usluga i poslovni saradnici, islamske vjeroispovijesti,

u povodu nastupajućeg praznika Kurban-bajrama upućujemo vam najiskrenije čestitke uz želju da Bajram proslavite u duhu tradicije i običaja, te u dobrom raspoloženju, dijeleći radost sa svojim najdražima.

 

Menadžment JU Kantonalna bolnica Zenica

OBAVJEŠTENJE O PRIJEMU KURBANSKOG MESA

GrbJavna ustanova Kantonalna bolnica Zenica će i ove godine vršiti prijem donacija kurbanskog mesa. U skladu sa navedenim, molimo vas da u predstojećim danima Kurban Bajrama pokažete solidarnost sa pacijentima KB Zenica i kroz donacije kurbanskog mesa omogućite, kako kvalitetniju ishranu korosnicima naših usluga, tako i pomoć Bolnici.
Sve zainteresirane molimo da nas kontaktiraju putem kontakt brojeva i osoba, navedenih na kraju obavjesti, kako bi dogovorili detalje o isporuci doniranog mesa.

Prijem kurbana organizujemo u saradnji i po savjetima Instituta za zdravlje i sigurnost hrane Ze-do kantona. U cilju očuvanja zdravlja naših pacijenata obavesni smo se pridržavati zakonske legistlative i savjeta Instituta, pa sve one koji namjeravaju donirati meso KB Zenica obavještavamo da se pridržavaju sljedećih uslova pod kojima možemo primiti kurbansko meso:

- Možemo primiti meso životinja poznatog porijekla, prethodno pregledanih životinja od strane ovlaštenih veterinarskih organizacija, uz posjedovanje potvrda o zdravstvenoj ispravnosti.
- Stručni savjet je da meso koje primamo bude u jednom komadu, odnosno većim komadima, radi lakšeg skladištenja i daljeg upravljanja, pa ne možemo primati prethodno rasparčano i usitnjeno meso.
- Ne možemo primiti glave životinja, unutrašnje organe, iznutrice, ogoljene kosti, i druge neprikladne dijelove zaklanih životinja.

Molimo donatore da se pridržavaju navedenog čime ćemo izbjeći neprijatnosti vraćanja mesa sa mjesta prijema.

Naši kontakt telefoni su: Bolnica: 032 447 010 – tehnički sekretar, fax: 032 226 576
E mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Osobe zadužene za prijem mesa:
Senahid: 061 400 716
Fatima: 062 458 673

Zahvalni smo vam na donaciji

Juli, 2021 godine Kantonalna bolnica Zenica

ČESTITKA ZA RAMAZANSKI BAJRAM

GrbCijenjeni posjetioci naše web stranice, korisnici naših zdravstvenih usluga i poslovni saradnici, islamske vjeroispovijesti, 
u povodu nastupajućeg praznika Ramazanskog-bajrama upućujemo vam najiskrenije čestitke uz želju da Bajram proslavite
u duhu tradicije i običaja, te u dobrom raspoloženju, dijeleći radost sa svojim najdražima.

 

Menadžment  Kantonalne bolnice Zenica